Workshop: Wol verven met voedingskleurstoffen

Workshop: Wol verven met voedingskleurstoffen
Datum en tijd
zaterdag 30/04/2022
10:00 - 13:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Brei jij en heb jij altijd kant en klare breiwol gekocht? Haak jij en heb je zin, met wol in je eigen kleuren te haken? Heb je zin, om wol in je favoriete kleuren te verven en met jouw unieke brei- of haakwol aan de slag te gaan? Dan kom naar deze workshop en leer, je eigen breiwol te creëren.

Met een kleine groep cursisten leer je van een ervaren breier, spinner en haker, hoe je op een mileuvriendelijke manier je eigen wol verft, hoe je op verschillende manieren wol kan verven en hoe je verschillende kleuren in dezelfde streng wol brengt.

In deze workshop werken we met voedingskleurstoffen. Wij gebruiken deze verf vaak, omdat we op deze manier milieuvriendelijk kunnen verven en toch kleurrijke en expressieve wol kunnen produceren. Leer ook deze makkelijke en fijne manier, om meer kleur in je wol te brengen.

De workshopprijs is inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers.

Dat doen we in de workshop

  • Je leert, hoe je je breiwol voorbereidt, om te kunnen verven
  • Je leert, welke kleurstof je het beste kunt gebruiken
  • Je mengt je eigen kleuren of kiest kleuren uit ons aanbod
  • Je leert, wol op verschillende manieren te verven, bijvoorbeeld in de oven, in een pan of in de magnetron
  • Je neemt ca. 200 gr geverfde wol mee naar huis, die je zelf in deze workshop hebt gecreëerd

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen hoef je niets van tevoren te kunnen of weten. Het is wel handig, als je al een keer hebt gebreid of gehaakt en weet, hoe breiwol in elkaar zit.

Dat moet je meebrengen

  • Je hoeft voor deze workshop niets mee te brengen. Let wel op, dat we met verf aan de slag gaan. De verf die wij gebruiken, verft heel snel kleding van wol of zijde. Kom daarom in kleding, die geschikt is voor het wol verven. Als je een keukenschort hebt, breng die dan mee. Handschoenen voor de bescherming van je handen krijg je in de workshop.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is kleermaker en modeontwerper, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en is een van de oprichters van Men At Wool. Gregor heeft een tijd geleden besloten, duurzaamer en natuurlijker te willen leven, en is sinds daar bezig met verschillende workshops over duurzaamheid. Hij geeft ook de workshops over natuurlijk schoonmaken en natuurlijke bruisballen en badzout maken. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *