WS Verschillende sokkengarens spinnen

Workshop: Verschillende sokkengarens spinnen - Materiaal, Spintechniek, Afwerking en meer

Hou jij van handgebreide sokken? Wil je zelf je eigen sokkengarens spinnen, maar wel voor sokken, die stevig zijn en lang meegaan? Wil je de verschillende manieren leren kennen om je eigen stevige sokkenwol te spinnen en alle manieren direct uitproberen? Dan is de workshop "Verschillende sokkengarens spinnen" ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) leer je, welke materialen geschikt zijn voor sokkengarens, welke spintechnieken je voor deze garens kan toepassen en hoe je de mooiste sokkengarens spint.. En je gaat direct in de workshop met alle nieuwe materialen en technieken aan de slag.

Prijs voor deze workshop: €59,-

Wil jij meedoen aan deze workshop?
Boek dan direct door hier te klikken of bel mij op onderstaand nummer
+31 (0)6 43234855

Dan kan je leren verschillende sokkengarens te spinnen

 

Op dit moment zijn er geen evenementen gepland

Wil je liever een andere dag komen creatieve garens spinnen? Bel ons dan, we kunnen altijd een andere optie afspreken en vinden zeker een passende datum voor jou!

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop maak je kennis met de verschillende materialen en wolsorten, die we in de workshop gebruiken
  • Je leert, welke invloed het materiaal heeft op je sokkengaren en hoe je verschillende materialen kan mengen, om de beste vezelmix voor stevige sokken te maken
  • Je leert verschillende spintechnieken voor sokkengarens, zo als crèpe garens, kabel garens of hawser garens
  • Je maakt direct in de workshop je eerste sokkengarens met alle nieuwe technieken en materialen
  • Je neemt heel veel proefjes van nieuwe sokkengarens mee naar huis en informatie over de gebruiksmogelijkheden van de verschillende garens

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je een regelmatige draad kunnen spinnen en je moet twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en 3 lege klossen mee
  • Als je nog een extra vierde klos hebt, breng die dan ook mee, om 3 draads te kunnen twijnen. Als je geen extra klos hebt, is dat geen probleem, dan leer je van de workshop leider andere manieren, om met drie draden te kunnen twijnen.

Daar is de workshop

  • De workshop vind plaats in het atelier van Men At Wool in Utrecht Leidsche Rijn. Lees hier meer over deze locatie.
  • Het adres en een routebeschrijving ontvang je ook na je aanmelding in de bevestigingsmail.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is ervaren breier, spinner en haker. Hij heeft een achtergrond als kleermaker en modeontwerper en heeft lang in de kledingindustrie gewerkt. Gregor heeft ook uitgebreide kwalifikaties in stress management en bournout preventie en is een van de oprichters van Men At Wool. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Wil jij meedoen aan deze workshop?
Boek dan direct door hier te klikken of bel mij op onderstaand nummer
+31 (0)6 43234855

Reacties zijn gesloten.