Over MEN AT WOOL

Onze missie

Spinnen is wonderbaarlijk. Het is goed voor je welzijn, ontspannend, brengt je in verbinding met de natuur en verbind mensen overal in de wereld. Men At Wool streeft ernaar, deze oude ambacht nog meer onder de aandacht van de mensen te brengen, als deel van een hollistische kijk op welzijn en gezondheid, als waardevol hobby en als krachtige kans voor verandering van bedrijsmatige processen. Het verbinden van vezels en het in je handen laten onstaan van garens wordt een multilaterale proces met betrekking van verschillende bereiken van het leven. Daavoor zetten wij ons in.

Over Gregor Falkenhagen

Hallo, ik ben Gregor Falkenhagen en ik ben eigenaar van Men At Wool.

Ik ben lang geleden begonnen als kleermaker met een ambachtelijke opleiding in Duitsland. Na een studie modeontwerp op een duitse ingeneursschool was ik enthousiast en gemotiveerd om uiteindelijk mijn passie en kennis in te brengen in het maken van kleding in de industrie. Vijftien jaar werkte ik op verschillende posities in de kledingwereld, van technische ontwikkelaar over opleidingscoach tot projectontwikkelaar. Ik volgde opleidingen als coach, burnout loots en stress management trainer en verdiepte me in de gestelijke gezondheid van collegas en medewerkers. Ik werkte met groepen en teams voor meer verbondenheid, een betere communicatie en een gezonde work-life balans. En toch voelde ik me nooit tevreden en vond ik de wereld van kleding minder en minder leuk. Veel reizen naar China en Oosteuropa, heel korte ontwikkelingstijden met minder aandacht voor de mens en een niet duurzame opzet makten het steeds moelijker om nog passie te kunnen vinden van wat ik deed.

Een lange ziekte makte me duidelijk, dat ik me letterlijk kapot werkte zonder het nog leuk te vinden, en zo stapte ik van een dag op de andere uit. Afsluiten met de kledingwereld en verder gaan. Ik was me snel bewust, dat ik mijn kwaliteiten en kennissen op verschillende vlakken verder wilde gebruiken om met mensen te werken.

Mijn hele leven was ik al aan het breien, haken, naaien en nog veel meer en ik voelde me veel gelukkiger als ik deze passie met anderen kon delen. En ik kon voor duurzame materialen kiezen en me heel lokaal bezig houden. Na een verhuizing naar Nederland in 2014 besloot ik, van mijn passie ook weer mijn werk te maken en ik begon, de liefde voor ambacht en het werken met je handen te combineren met mijn kennis over gestelijke gezondheit en welzijn. Zo begon Men At Wool, het verbinden van een heel oude ambacht met ontspanning, verbondenheid met de natuur en het begeleiden van mensen en groepen voor meer gezondheid, succes en plezier.

Intussen is Men At Wool gegrooid en werk ik samen met mensen en bedrijven, om het thema spinnen van vezels meer onder de aandacht van de mensen te brengen en te gebruiken, om mensen ontspanning te laten voelen en om aan letterlijk meer verbinding te werken op alle gebieden van het leven.

Als ik met de handen in de schapenwol zit, mijn eigen draden maak en dan een en mooi product ervan maak, ben ik ontzettend gelukkig. En ik hoop, jij ook!

Mijn kwalifikaties

Systemische Coach
Kröber Kommunikation, Stuttgart

Systemische Business Coach
Steinbeis Hochschule, Berlin

Stressmanagement Trainer
Paracelsusschule, Stuttgart

Burnout Koordinator
Burnout Lotsen, Stuttgart

40 jaar ervaring in breien, haken, spinnen en meer

Reacties zijn gesloten.