Workshops

Kom workshoppen!

Heb je zin, om zelfs aan de slag te gaan en het spinnen van vezels te beleven? Wil je met natuurlijke materialen bezig zijn en verwerken, wol verven of je creativiteit laten spreken bij het maken van draden en garens? Heb je zin om in een groep samen nieuwe dingen te leren, samen met andere enthousiaste mensen of samen met je vrienden?

Kom dan naar een van onze workshops. Wij hebben een breed aanbod aan oude ambachten, textiele werkvormen en manieren voor een natuurlijk leven. En bij alle passen wij technieken toe, die de workshops ontspannen maken, rustig, positief en goed voor je welzijn. Dat is de unieke manier van Men At Wool en het maakt ons blij, als je een deel van de Men At Wool familie wordt.

Workshops Spinnen voor beginners

Zen spinnen voor beginners

Wil je in ontspanning met je handen bezig zijn en nieuwe geweldige dingen laten onstaan? Wil je met je vingers in natuurlijke materialen duiken en van de mooiste cadeaus van moeder aarde je eigen garens maken en daarmee breien of haken? Wil je de zen techniek van het spinnen leren en ook nog iets voor je onstpanning en jouw welzijn doen? Dan is spinnen voor jou de perfecte hobby.

In een kleinschalige setting (maximaal 5 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je schapenwol sorteert en wast, hoe je wol voorbereidt voor het spinnen, hoe je je eigen draad spint en twijnt en hoe je dit alles doet in ontspanning en met alle rust. Binnen enkele uren ben je al aan de slag met het maken van je eigen zen garens.

Workshops Spinnen voor mensen met zin in meer

De mooiste garens spinnen

Spin je al een tijdje en maak je je eigen brei- of haakwol? Wil je het beste uit je garens halen en in de toekomst de mooiste garens spinnen? Wil je het verschil leren tussen korte en lange uittrek, kammgarens en strijkgarens en meer? Dan is “De mooiste garens spinnen” voor jou de perfecte workshop.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je je eigen garens nog mooier kan maken, hoe je dunner of zachter kan spinnen, welke spintechniek meer uit je garens haalt en hoe je echt de mooiste garens kan spinnen. En dat alles met het zen spinnen van Men At Wool. Breng een streng gesponnen wol mee en samen vinden we je heel persoonlijke verbeteringspunten. Binnen enkele uren leer jij heel veel nieuwe manieren, technieken en mogelijkheden om jouw ontspannen hobby een nieuwe richting te geven.

Vezelrijkdom spinnen en vezels mengen

Wil je een keer induiken in de vezelrijkdom van de spinwereld? Wil je voelen, ruiken, zien en maken en alle zintuigen gebruiken in de wereld van vezels? Wil je verschillende manieren leren om vezels te mengen en zo nieuwe unieke garens te maken? Dan is "Vezelrijkdom spinnen en vezels mengen" voor jou de perfecte workshop.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) leer je veel verschillende vezels te spinnen en leer je ook nog heel veel over de vezels zelf. Je gaat met heel veel vezels direct aan de slag en binnen enkele uren heb jij met alle zintuigen zitten spinnen en heb je nieuwe inspiratie om jouw hobby een nieuwe richting te geven.

Creatieve garens spinnen Kurkentrekker, Coil, Bouclé en meer

Wil je de volle creativiteit van het spinnen ontdekken? Wil je jouw zen hobby een nieuwe kant geven en diep in de kleuren, de structuren en de onregelmatigheden duiken? Wilde je altijd weten, wat vlammengarens, coil garens of bouclé garens zijn? Dan is de workshop "Creatieve garens spinnen" ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) laten we je creativiteit spreken, halen we jouw fantasieën naar boven en wandelen we deze om in draden en garens. Je gaat direct in de workshop aan de slag, de meest creatieve en bijzondere garens te maken.

Verschillende sokkengarens spinnen - Materiaal, Spintechniek, Afwerking en meer

Hou jij van handgebreide sokken? Wil je zelf je eigen sokkengarens spinnen, maar wel voor sokken, die stevig zijn en lang meegaan? Wil je de verschillende manieren leren kennen om je eigen stevige sokkenwol te spinnen en alle manieren direct uitproberen? Dan is de workshop "Verschillende sokkengarens spinnen" ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) leer je, welke materialen geschikt zijn voor sokkengarens, welke spintechnieken je voor deze garens kan toepassen en hoe je de mooiste sokkengarens spint.. En je gaat direct in de workshop met alle nieuwe materialen en technieken aan de slag.

Workshops “Wol verven”

Wol verven

Brei of haak jij en heb jij altijd kant en klare breiwol gekocht? Wil je je eigen creatieve sokkenwol verven en daarmee geweldige sokken breien? Heb je zin, om wol in je favoriete kleuren te verven en je eigen spinwol te maken? Kom dan naar deze workshop en leer, je eigen brei- of spinwol te creëren.

Workshops “Breien en haken”

Breien voor beginners (Continentaal)

Wil je leren breien om voor jezelf leuke dingen te maken? Brei je al, maar op de gewone Nederlandse manier? Wil je ervaren, hoe je ontspannen en zonder klachten in je handen en schouders de leukste dingen kan laten ontstaan? Kom dan naar deze workshop en leer continentaal te breien.

Haken voor beginners

Haken is weer enorm populair. Gehaakte tassen, sjaals, mutsen, kussens, dekens, alles wordt intussen gehaakt. Haken is enorm leuk om te doen, makkelijk om te leren en ontspannend en rustgevend. Heb je ook zin, om een leuke sjaal of muts voor jezelf te haken, maar heb je nog geen of weinig ervaring met haken? Kom dan naar onze workshop "Haken voor beginners".

Reacties zijn gesloten.