Workshop: Vezelrijkdom spinnen en vezels mengen

Workshop: Vezelrijkdom spinnen en vezels mengen
Datum en tijd
vrijdag 23/09/2022
14:00 - 17:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Spin je altijd met dezelfde vezels en wil je een keer echt induiken in de vezelrijkdom van de spinwereld? Heb je zin, om een keer ook plantardige vezels te leren kennen? Wil je verschillende manieren leren om vezels te mengen en zo nieuwe unieke garens te maken? Dan is “Vezelrijkdom spinnen en vezels mengen” voor jou de perfecte workshop.

In een kleinschalige setting (maximaal 5 cursisten) leer je veel verschillende vezels te spinnen en leer je ook nog heel veel over de vezels zelf. Binnen enkele uren heb jij nieuwe inspiratie om jouw hobby een nieuwe richting te geven.

De workshopprijs is inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers. Combineer deze workshop met de workshop “Nog mooier spinnen” en maak er een hele dag van. Dan zorgen wij voor een heerlijke lunch met biologische- en streekproducten.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop maak je kennis met alle vezels die we gaan spinnen.
  • Je leert, welke vezel waar vandaan komen en wat de eigenschappen van de vezels zijn.
  • Je spinnen een aantal vezels direct in de workshop en maakt kennis met de heel unieke spintechniek voor iedere streng
  • Je maakt kennis met wolvezels, dierlijke vezels en plantaardige vezels
  • Je leert verschillende manieren, om vezels met elkaar te mengen, en zo je eigen unieke draden te maken

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je al een draad kunnen spinnen en moet je ook al twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en drie lege klossen mee. Het is zeker handig, als je direct met je eigen wiel aan de slag kan.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is kleermaker en modeontwerper, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en is een van de oprichters van Men At Wool. Gregor heeft een tijd geleden besloten, duurzaamer en natuurlijker te willen leven, en is sinds daar bezig met verschillende workshops over duurzaamheid. Hij geeft ook de workshops over natuurlijk schoonmaken en natuurlijke bruisballen en badzout maken. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *