Workshop: Verschillende sokkengarens spinnen – Materiaal, Spintechniek, Afwerking en meer

Workshop: Verschillende sokkengarens spinnen - Materiaal, Spintechniek, Afwerking en meer
Datum en tijd
zaterdag 13/01/2024
14:00 - 17:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Hou jij van handgebreide sokken? Wil je zelf je eigen sokkengarens spinnen, maar wel voor sokken, die stevig zijn en lang meegaan? Wil je de verschillende manieren leren kennen om je eigen stevige sokkenwol te spinnen en alle manieren direct uitproberen? Dan is de workshop “Verschillende sokkengarens spinnen” ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) leer je, welke materialen geschikt zijn voor sokkengarens, welke spintechnieken je voor deze garens kan toepassen en hoe je de mooiste sokkengarens spint.. En je gaat direct in de workshop met alle nieuwe materialen en technieken aan de slag.

De workshopprijs is inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers bij de koffie.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop maak je kennis met de verschillende materialen en wolsorten, die we in de workshop gebruiken
  • Je leert, welke invloed het materiaal heeft op je sokkengaren en hoe je verschillende materialen kan mengen, om de beste vezelmix voor stevige sokken te maken
  • Je leert verschillende spintechnieken voor sokkengarens, zo als crèpe garens, kabel garens of hawser garens
  • Je maakt direct in de workshop je eerste sokkengarens met alle nieuwe technieken en materialen
  • Je neemt heel veel proefjes van nieuwe sokkengarens mee naar huis en informatie over de gebruiksmogelijkheden van de verschillende garens

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je een regelmatige draad kunnen spinnen en je moet twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en 3 lege klossen mee
  • Als je nog een extra vierde klos hebt, breng die dan ook mee, om 3 draads te kunnen twijnen. Als je geen extra klos hebt, is dat geen probleem, dan leer je van de workshop leider andere manieren, om met drie draden te kunnen twijnen.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is ervaren breier, spinner en haker. Hij heeft een achtergrond als kleermaker en modeontwerper en heeft lang in de kledingindustrie gewerkt. Gregor heeft ook uitgebreide kwalifikaties in stress management en bournout preventie en is een van de oprichters van Men At Wool. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *