Workshop: Nog mooier spinnen

Workshop: Nog mooier spinnen
Datum en tijd
zaterdag 19/02/2022
10:00 - 13:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Spin je al een tijdje en maak je je eigen brei- of haakwol? Wil je het beste uit je garens halen en weten, hoe je nog mooier kan spinnen? Wil je een stapje verder komen en meer weten over hoe je nog zachter of dunner kan spinnen? Dan is “Nog mooier spinnen” voor jou de perfecte workshop.

In een kleinschalige setting (maximaal 5 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je je eigen garens nog mooier kan maken, hoe je dun en zacht spint en hoe je het beste uit je vezels haalt. Je brengt een streng gesponnen wol mee en samen zoeken we je heel persoonlijke verbeteringspunten. Binnen enkele uren leer jij heel veel nieuwe manieren en mogelijkheden om jouw hobby een nieuwe richting te geven.

De workshopprijs is inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers. Combineer deze workshop met de workshop “Vezelrijkdom spinnen en vezels mengen” en maak er een hele dag van. Dan zorgen wij voor een heerlijke lunch met biologische- en streekproducten.

Dat doen we in de workshop

 • Direct in het begin van de workshop kijken we naar je meegebrachte streng wol en spreken we over, wat jij zelf wil veranderen
 • Je leert, wat je alles kan beïnvloeden, om zacht en dun te spinnen. Daarna ga je direct zelf aan de slag om zo dun of zo zacht mogelijk te spinnen
 • Je maakt je eerste streng wol op basis van jouw persoonlijke nieuwe spintechniek
 • Je leert, hoe je enkeldraads gesponnen draden kan twijnen door een oude techniek van de Navajo-Indiaanen

Dat moet je al kunnen

 • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je al een draad kunnen spinnen en moet je ook al twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

 • Breng je eigen spinnenwiel en drie lege klossen mee. Het is zeker handig, als je direct met je eigen wiel aan de slag kan. Breng ook een streng van je eigen gesponnen wol mee, dan kunnen we samen kijken naar mogelijkheden voor verandering.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is kleermaker en modeontwerper, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en is een van de oprichters van Men At Wool. Gregor heeft een tijd geleden besloten, duurzaamer en natuurlijker te willen leven, en is sinds daar bezig met verschillende workshops over duurzaamheid. Hij geeft ook de workshops over natuurlijk schoonmaken en natuurlijke bruisballen en badzout maken. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

2 reacties

 1. Patty Vanoystaeyen

  Beste,

  Ik wil graag mijn plaatsje reserveren voor de workshop mooier spinnen maar ik heb KBC bank om te betalen en die staat niet in je lijstje. Kan ik eventueel het geld overschrijven op je rekening?
  Bedankt

  • Beste Patty, Ja, dat is zeker mogelijk. Ik heb je een mail gestuurd met de betaalgegevens. Fijn, dat je meedoet met de workshop. Groet. Gregor van Men At Wool

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *