Workshop: Creatieve garens spinnen – Kurkentrekker, Coil, Bouclé en meer

Workshop: Creatieve garens spinnen - Kurkentrekker, Coil, Bouclé en meer
Datum en tijd
vrijdag 15/12/2023
10:00 - 13:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Wil je de volle creativiteit van het spinnen ontdekken? Wil je jouw zen hobby een nieuwe kant geven en diep in de kleuren, de structuren en de onregelmatigheden duiken? Wilde je altijd weten, wat vlammengarens, coil garens of bouclé garens zijn? Dan is de workshop “Creatieve garens spinnen” ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) laten we je creativiteit spreken, halen we jouw fantasieën naar boven en wandelen we deze om in draden en garens. Je gaat direct in de workshop aan de slag, de meest creatieve en bijzondere garens te maken.

De workshopprijs is inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers bij de koffie.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop maak je kennis met de verschillende creatieve processen en spintechnieken, die we gebruiken
  • Je leert, hoe je coregarens, kurkentrekkergarens, vlammengarens en coilgarens spint
  • Je leert, bouclé en fauxclé garens te maken
  • Je leert, hoe je tweed garens spint en wat het verschil is tussen echte en valse tweed
  • Je maakt de meest creatieve art bat en garen op basis van jouw favorite schilderij
  • Je gaat met alle nieuwe spintechnieken direct in de workshop aan de slag

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je een regelmatige draad kunnen spinnen en je moet twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en 2 lege klossen mee
  • Breng een derde klos mee met een dunne, handgesponnen draad mee (ca 50gr). De draad moet z gesponnen zijn (dus in de gewone spin richting) en een beetje extra twist hebben.
  • Breng een foto van je favoriete schilderij mee (uitgeprint of digitaal)

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is ervaren breier, spinner en haker. Hij heeft een achtergrond als kleermaker en modeontwerper en heeft lang in de kledingindustrie gewerkt. Gregor heeft ook uitgebreide kwalifikaties in stress management en bournout preventie en is een van de oprichters van Men At Wool. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *