Workshop: Bijzondere garens spinnen – Lace, core, docht en meer

Workshop: Bijzondere garens spinnen - Lace, core, docht en meer
Datum en tijd
zaterdag 23/07/2022
14:00 - 17:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Wil je meer dan altijd dezelfde draden en garens spinnen? Heb je je altijd gevraagd, wat lace garens, cable garens en core garens zijn? Wil je heel veel nieuwe spin technieken leren kennen, zoals dochtgaren, flammengaren of sokkengarens maken? Dan is de workshop “Bijzondere garens spinnen” ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 6 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je lace- core- en dochtgarens spint, hoe je garens maakt, die echt bijzonder zijn, en hoe je je eigen sokkenwol spint.

De workshopprijs is inclusief alle materialen, koffie/thee en iets lekkers bij de koffie.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop maak je kennis met de verschillende spintechnieken, die we gebruiken
  • Je leert, hoe je dochtgarens en coregarens spint
  • Je leert, flamè garens en fauxcle garens te spinnen
  • Je leert, hoe je lace garens spint
  • Je leert verschillende technieken om je eigen stevige sokkenwol te maken

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je een regelmatige draad kunnen spinnen en je moet twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en 2 lege klossen mee
  • Breng een derde klos mee met een dunne, handgesponnen draad mee (ca 50gr). De draad moet z gesponnen zijn (dus in de gewone spin richting) en een beetje extra twist hebben.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is kleermaker en modeontwerper, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en is een van de oprichters van Men At Wool. Gregor heeft een tijd geleden besloten, duurzaamer en natuurlijker te willen leven, en is sinds daar bezig met verschillende workshops over handwerkstechnieken en duurzaam leven. Hij geeft workshops in breien en haken, spinnen, natuurlijke cosmetica maken en meer. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *