Workshop: Art Yarn Spinnen

Workshop: Art Yarn Spinnen
Datum en tijd
zaterdag 30/04/2022
14:00 - 17:00

Locatie
Atelier Men At Wool, Kardemomweg, Utrecht

Docent: Gregor


Wil je meer dan altijd dezelfde draden en garens spinnen? Heb je zin, om een keer heel creatief aan de slag te gaan met het maken van je eigen garens? Wil je verschillende Art Yarn spin technieken leren kennen, zo als dochtgaren spinnen, flammengaren of fauxcle garens maken? Dan is de workshop “Art Yarn spinnen” ideaal voor jou.

In een kleinschalige setting (maximaal 4 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je creatieve batches van spinwol maakt, hoe je je draad kan verrijken met lokken van wol, parels en meer, en hoe je flamè garen, dochtgaren en andere nieuwe garens spint.

De workshopprijs is inclusief materialen, koffie/thee en iets lekkers bij de koffie.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop leer je alles over art yarns en wat je alles kan doen
  • Je leert, hoe je met je kaardmolen of borstels een heel creatieve batch van spinwol maakt van verschillende vezels, looken, draden en meer
  • Je spint direct je eerste art yarn
  • Je leert, hoe je dochtgarens en flamè garens spint
  • Je leert, hoe je perlgarens en lokkengarens spint
  • Je leert, hoe je fauxclé garens kan spinnen

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je een regelmatige draad kunnen spinnen en je moet twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en 2 lege klossen mee
  • Breng een derde klos mee met een dunne, handgesponnen draad mee (ca 50gr). De draad moet z gesponnen zijn (dus in de gewone spin richting) en extra twist hebben.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is kleermaker en modeontwerper, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en is een van de oprichters van Men At Wool. Gregor heeft een tijd geleden besloten, duurzaamer en natuurlijker te willen leven, en is sinds daar bezig met verschillende workshops over duurzaamheid. Hij geeft ook de workshops over natuurlijk schoonmaken en natuurlijke bruisballen en badzout maken. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Kaart niet beschikbaar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *