Workshop: Spinnen voor gevorderden

Workshop: Spinnen voor gevorderden
Datum en tijd
vrijdag 10/12/2021
10:00 - 16:00

Locatie
Atelier Men At Wool

Docent: Gregor


Spin je al een tijdje en maak je je eigen brei- of haakwol? Wil je een stapje verder komen en meer weten over hoe je nog zachter of dunner kan spinnen? Wil je de unique techniek van het Navajo twijnen leren? Heb je zin, om een keer met heel veel andere vezels te spinnen, zo als Alpaka, Mohair of Bamboe? Dan is “Spinnen voor gevorderden” voor jou de perfecte workshop.

In een kleinschalige setting (maximaal 5 cursisten) leer je van een ervaren spinner hoe je dun en zacht spint, hoe je met andere vezels spint en hoe je enkeldraads kan twijnen. Binnen enkele uren leer jij heel veel nieuwe manieren en mogelijkheden om jouw hobby een nieuwe richting te geven.

De workshopprijs is inclusief materialen, koffie/thee met iets lekkers en een heerlijke lunch, bereid met biologische – en streekproducten.

Dat doen we in de workshop

  • Direct in het begin van de workshop kijken we naar je meegebrachte streng wol en spreken we over, wat jij zelf wil veranderen
  • Je leert, wat je alles kan beïnvloeden, om zacht en dun te spinnen. Daarna ga je direct zelf aan de slag om zo dun of zo zacht mogelijk te spinnen
  • Je leert, hoe je andere dierlijke vezels spint zo als Mohair en Alpaka
  • Je leert, hoe je ook plantardige vezels kan spinnen, bijvoorbeeld Bamboe
  • Je leert, hoe je enkeldraads gesponnen draden kan twijnen door een oude techniek van de Navajo-Indiaanen

Dat moet je al kunnen

  • Om aan deze workshop deel te kunnen nemen moet je al een draad kunnen spinnen en moet je ook al twee draden met elkaar kunnen twijnen.

Dat moet je meebrengen

  • Breng je eigen spinnenwiel en drie lege klossen mee. Het is zeker handig, als je direct met je eigen wiel aan de slag kan. Breng ook een streng van je eigen gesponnen wol mee, dan kunnen we samen kijken naar mogelijkheden voor verandering.

Dat is je workshop leider

Gregor Falkehagen is kleermaker en modeontwerper, heeft lang in de kledingindustrie gewerkt en is een van de oprichters van Men At Wool. Gregor heeft een tijd geleden besloten, duurzaamer en natuurlijker te willen leven, en is sinds daar bezig met verschillende workshops over duurzaamheid. Hij geeft ook de workshops over natuurlijk schoonmaken en natuurlijke bruisballen en badzout maken. Je bent bij Gregor zeker in goede handen.

Wil je eerst meer informatie of wil je deze workshop boeken voor je eigen groep? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar info@menatwool.eu of te bellen naar 06-43234855.

Zo gaat het verder

Wil je meedoen aan de workshop? Super! Boek dan direct een of meerdere plekken in het formulier onder aan deze pagina. Na de betaling heb je direct een vaste plek in de workshop gereserveerd en ontvang je een bevestiging in de email met de workshop data en de locatie van de workshop. Een paar dagen van tevoren ontvang je dan nog een herinnering met de laatste informaties.Aanmelden

€89,00Kaart niet beschikbaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *